Svenljunga IK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Svenljunga IK

Toarpsalliansen A - Svenljunga IK 1-1 (1-0)
Ytterligare en hemmamatch i ökenhetta, denna gång på Målevi. Tjejerna är grymt taggade och det märks från första start. Vi går ut starkt och matchen är jämn och spännande från första minuten.
Det är vi som får utdelning först. Ett snyggt uppspel från Becka, som Moa nickskarvar till Emelie. SIK får sånär tag på bollen, men Emelie glidtacklar den läckert till Elin Å.
Elin är felvänd, men trycker sig runt sin motståndare och lägger en urläcker höjdboll över målvakt, under ribba. 1-0 efter bara 20 minuter.
Vi håller ställningarna bra, även om SIK aldrig är ofarliga så kommer de heller inte till några lägen.
Pausvila och uddamålsledning.
I andra halvlek har Svenljunga lagt i en växel i det fysiska spelet och går in hårdare i närkamperna och vinner också mer boll. De kvitterar redan 5 minuter in i andra halvlek, efter en situation där vi tyckte att vi borde fått frispark, men utan åtgärd.
Vi får en tuff halvlek, där Svenljunga inte håller igen i närkamperna. Det känns som hög skaderisk i denna match, då de fullföljer varje situation oavsett hur sena de är in i den. I ett av Emelies fina anfall, där hon är ensam med målvakten blir hon kapad av densamma i straffområdet. Straff, trodde vi men så blev det inte. Vi fick också en hörna i slutet, som blev farlig och sammanlagt två träffar i ramvirket, men resultatet står sig matchen ut och vi får nöja oss med delad poäng även i denna match.
Ytterligare några tuffa matcher väntar innan sommaruppehållet och vi hoppas på tre poäng på lördag, då vi gästar Södra Ving/Timmele på Slottsvallen. Det förväntas ökenhetta även då, men vi har ju visat att vi behärskar värmen riktigt bra och ser fram emot en lördag i fotbollens tecken.